Marsul bicilistilor in presa

 

Articolul integral poate fi citit in cotidianul Crai Nou.

Nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi în trafic, de faptul că nu au piste decente pe unde să poată circula, de amenzi nejustificate, de lipsa unor suporturi pentru biciclete la instituţiile publice, dar mai ales de lipsa siguranţei lor, membrii clubului sportiv „Suceava pedalează” au luat iniţiativa de a organiza o ieşire pe biciclete.

Bicicliştii au dorit să atragă atenţia autorităţilor locale, dar şi a şoferilor. Ei au pedalat din faţa Casei de Cultură până la ieşirea din Suceava spre Fălticeni pe traseul Centru – Areni – Skatepark – Areni – sens giratoriu Galleria – Primăria Suceava – esplanada Casei de Cultură.

Înainte de plecare, Cristian Ilie, promotor al sportului pe bicicletă, a declarat că acţiunea bicicliştilor, organizată cu acceptul autorităţilor, este de fapt o plimbare organizată sub egida „Masa critică” ce are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Prin acţiunea organizată la Suceava, bicicliştii au solicitat respectarea drepturilor în trafic şi, în acelaşi timp, ei au spus că vor respecta Codul rutier şi se vor autoeduca în această privinţă.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>