La multi ani verzi !

Clubul Ecologic Origini Verzi iti ureaza un eco-an nou 2013 cu impliniri si multe, multe realizari pentru tine si mediul inconjurator !

Natura 2000 și realitatea ecologico-socială…

Adevărul este că pentru protejarea diversității biologice la nivel de peisaj au fost făcuți niște pași, mai cu seamă cei care au fost inevitabili în procesul de integrare în Uniunea Europeană… desemnarea legală a siturilor Natura 2000… A urmat predarea în custodie a multora dintre ele, niște finanțări pentru realizarea unor planuri de management, dar hiperbirocratizarea sistemului, blocajul financiar nu dă speranțe ca aceste mecanisme să fie apte de a aduce suportul necesar pentru asigurarea unor măsuri eficiente…Un articol excelent realizat de dr. Peter Lengyel si o serie de fotografii deosebite puteti citi.

Sa intampinam Craciunul Eco

Tema inedita, dar si generoasa a serbarii a fost “Sa intampinam Craciunul Eco” si, in ton cu datinile romanilor, elevii Colegiului National “Mihai Eminescu” au reusit sa organizeze o suita de momente bine alese prin care sa evidentieze ideea principala a manifestarii. In cadrul proiectului Eco Scoala, au inclus si aceasta activitate care si-a dorit sa accentueze implicarea elevilor in rezolvarea problemelor de mediu. Stirea integrala poate fi citita aici. 

Clubul Origini Verzi a fost premiat de Ziua Internationala a Voluntarilor

Clubul Origini Verzi a fost premiat de Ziua Internationala a Voluntarilor. În aceeași gală au fost premiate mai multe ONGT-uri, precum Promotorii Bucovinei, Mereu Tineri, Asociația Profesioniștilor Colegiului Național Ștefan cel Mare, Asociația Fălticeni Cultural, Asociația Educatorilor Suceveni, Asociația Prietenii Nicu Gane, Boom Dance, Areas, Kult Art, GIRB, Euroactiv, ASUS, Salvați Copiii, Societatea Științifică Cygnus și Intercoolt. În aceeași zi, când s-a sărbătorit și Ziua Internațională a Voluntariatului, tinerii prezenți la gală, împreună cu voluntarii Asociației Profesioniștilor de la Colegiul Național Ștefan cel Mare au participat flash mob, au distribuit materiale informative și semne de carte pentru a încuraja acțiunile de voluntariat în proiecte de tineret. Informatii despre eveniment pot fi citite aici.

 

 

Şcoala Gimnazială din Plopeni a primit Steagul Verde

Şcoala Gimnazială din Plopeni a găzduit ieri ceremonia de arborare a Steagului Verde, distincţie ce a fost acordată unităţii de învăţământ datorită programelor cu caracter ecologic pe care le-a derulat în ultimii ani. Anul acesta unitatea de învăţământ din Plopeni a primit titulatura de Eco Şcoală, după ce în anul 2009 instituţia a început să deruleze programe cu caracter eco. Despre programele scolii aflati mai multe aici.