Economie sociala si de mediu ?

In premiera la Suceava va avea loc conferinta  “Social Economy, Trend or Reality” sub organizarea European Network Social Firms Europe CEFEC si Regional Association of Adult Education Suceava AREAS.  In cadrul conferintei vor avea loc dezbateri pe tema economiei sociale, aceasta fiind o cheie in integrarea sociala a categoriilor defavorizate si implicit in reducerea presiunii umane asupra factorilor de mediu. Detalii despre eveniment si conditii de participare gasiti aici. 

 

Sucevenii au decis: Parcul Prefecturii !

Locul de joacă din Parcul Prefecturii din Suceava va beneficia de o reamenajare în valoare de 3.000 lei, sumă asigurată integral de compania de credite de consum Provident Financial România.

Investiţia va fi făcută în urma derulării programului “Fiecare parc are povestea lui” derulat în perioada 6-21 august de Clubul Eco-Montan “Origini Verzi” Suceava, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava şi Provident.

Sucevenii au avut posibilitatea să voteze unul din cele trei parcuri incluse în proiect – Parcul Prefecturii, locul de joacă de pe str. Saturn bl. E28 şi locul de joacă de pe strada Măgurei, cartier Obcine.

Timp de două săptămâni, cetăţenii au votat parcul preferat fie on-line, pe site-ul www.parcultau.ro, fie la unul dintre voluntarii Clubului Eco-Montan “Origini Verzi”, care au fost prezenţi, în perioada 13-19 august, în mai multe zone ale oraşului, sau prin reprezentanţii PROVIDENT.

Mai multe detalii gasiti aici.

Un sucevean face 3.000 de kilometri cu bicicleta, pentru salvarea Roşiei Montane !

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Suceava, a plecat la mijlocul lunii trecute într-un tur de aproximativ 3.000 de kilometri cu bicicleta, luând startul de la Copenhaga şi având ca punct final Roşia Montană, ralierea la campania de salvare a localităţii miniere din Munţii Apuseni fiind scopul acestui lung tur pe două roţi. Citeşte mai multe aici.

Rescrie povestea parcului tău !

 Asociația Clubul Eco-Montan Origini Verzi, în parteneriat cu Municipiul Suceava și cu compania de credite de consum Provident Financial România, au lansat în Suceava proiectul Fiecare parc are povestea lui !, prin care vă invităm să decideți care este parcul din orașul vostru care are cea mai mare nevoie de reamenajare. Proiectul își propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale sucevenilor și la înfrumusețarea comunităţilor în care aceștia trăiesc.

Prima etapă a proiectului este votarea parcului sau locului de joacă preferat în perioada 6- 21 august prin intermediul site-ului www.parcultau.ro , prin voluntarii organizației noastre sau prin agenții Provident.

Cele trei locuri, selectate cu ajutorul Primăriei, sunt: parcul Prefecturii (zona spre parc Steaguri), locul de joacă de pe str. Saturn, bl. E 28 (zona Piața Mică), locul de joacă de pe str. Măgurei (cartier Obcini). Locul de joacă sau parcul care va primi cele mai multe voturi din partea comunităţilor locale va fi reamenajat la începutul lunii septembrie printr-o finanţare asigurată integral de Provident. În plus, compania se va implica activ în reamenajarea parcului câştigător cu peste 30 de voluntari.