22 mai – Ziua Internationala a Biodiversitatii

In fiecare an, in data de 22 mai, se celebreaza la nivel mondial Ziua Diversitatii Biologice, in concordanta cu hotararea Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (O.N.U.) care, la 20 decembrie 2000, a proclamat data adoptarii Conventiei pentru Diversitate Biologica – 22 mai. Mai multe detalii gasesti aici.

A doua ediţie a Săptămânii Naționale de Voluntariat la Suceava

Cea de-a doua ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului se va desfăşura la Suceava în perioada 14-22 mai 2012. CENTRUL DE VOLUNTARIAT CEM „Origini Verzi” din  Suceava,  împreună cu alte organizaţii sau instituţii din Suceava vor participa la o serie de activităţi organizate împreună cu ceilalţi promotori, desfăşurate în acest an sub sloganul „Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!” . Calendarul detaliat poate fi citit aici. 

Tura de munte in Nepal

Echipa Origini Verzi invita montaniarzii cu experienta să se alature in 2013 turei de vara Origini Verzi in Nepal !

Campanie de strângere a deșeurilor electrice

Asociația Română pentru Reciclare RoRec, în colaborare cu Primăria Suceava va derula sâmbătă, 12 Mai, o campanie de colectare a deșeurilor electronice și electrocasnice. Despre locurile de depozitare si detalii suplimentare apasati aici.

Conferinţa de responsabilitate socială

Cum pot contribui la reducerea impactului de mediu ( programe de reciclare/economisire, de voluntariat sau de educatie ecologica, solutii de reducere a amprentei de carbon, de protejare a biodiversitatii etc.) sau apela la servicii si operatiuni responsabile (produse sau servicii accesibile pentru toti (“design for all“), produse “eco friendly“, servicii financiare responsabile, programe de educare/constientizare a clientilor etc.). Raspunsurile le ofera conferinta “European CSR Lessons” despre care puteti afla mai multe aici.

Ministru al Mediului – de Afaceri

Din 7 miliarde de oameni, circa 200 sunt miniștri ai mediului. Dacă ei sunt factorii politici care iau deciziile majore în interesul mediului, biodiversității, sustenabilității pe această Planetă, în mod logic ei ar trebui să fie un fel de elită a domeniului: apărătorii viitorului civilizației umane. Care este oare situația reală, contextul existenței lor? Articolul complet poate fi citit aici.