„Ziua Mondială a Apei”, aniversată la Suceava

Clubul Eco-Montan „Origini Verzi” Suceava, organizează în parteneriat cu Asociaţia pentru Geografie Aplicată GEOCONCEPT şi Muzeul de Istorie al Bucovinei, în data de 22 Martie 2012, o serie de evenimente pentru a marca „Ziua Mondială a Apei”, la care sunteţi invitaţi să participaţi.

Manifestările se vor desfăşura între orele 10-14, în Sala de Festivităţi a Muzeului de Istorie şi au ca scop aducerea în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a pune în adevarata lumină rolul, îndatoririle şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă.

Coaliţia România fără cianuri !

Mineritul cu cianuri este una dintre cele mai murdare industrii din lume. Printre efectele pe termen lung se numara poluarea cursurilor de apa si a panzei freatice, distrugerea vietii acvatice a raurilor si otravirea unor specii de pasari. Otravirea cronica afecteaza pe termen lung reproducerea si dezvoltarea pestilor, iar pentru om o lingurita cu 2% solutie de cianura este fatală. Mai multe informaţii puteţi citi aici.

Fotografia unui sucevean a fost publicată în National Geographic FOTOGALERIE

Link

Gabriel Marian (32 de ani), realizator de programe la un post de radio regional din Suceava şi fotograf freelancer, a avut zilele trecute una din cele mai mari surprize din viaţa lui: o fotografie realizată la sfârşitul lunii mai 2011 în satul Moara Carp, care reprezintă un apus, a fost selectată pentru a fi publicată în ediţia din martie-aprilie a versiunii internaţionale a National Geographic Traveler Magazine

Hutulii din Bucovina

Gallery

O comunitate izolata de fosti oameni liberi ai padurii isi cauta identitatea. Cu securea, pusca si baltagul, aproape complet izolati, hutulii si-au castigat pe merit faima de oameni ai padurii, salbatici, mandri si orgoliosi din fire, un fel de amerindieni … Continue reading

pericol de avalanse in Rarau

Potrivit precizărilor Serviciului Public Salvamont al județului Suceava, în zona montană din județ stratul de zăpadă viscolită poate atinge doi-trei metri, predominant în jgheaburi sau la limita dintre golul alpin și pădure. În rest, zăpada de pe munți are grosime cuprinsă între 100-120 cm, în Călimani, și 80-100 cm, în masivele Giumalău, Rarău, Suhard și Bistriței.