Marsul bicilistilor in presa

 

Articolul integral poate fi citit in cotidianul Crai Nou.

Nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi în trafic, de faptul că nu au piste decente pe unde să poată circula, de amenzi nejustificate, de lipsa unor suporturi pentru biciclete la instituţiile publice, dar mai ales de lipsa siguranţei lor, membrii clubului sportiv „Suceava pedalează” au luat iniţiativa de a organiza o ieşire pe biciclete.

Bicicliştii au dorit să atragă atenţia autorităţilor locale, dar şi a şoferilor. Ei au pedalat din faţa Casei de Cultură până la ieşirea din Suceava spre Fălticeni pe traseul Centru – Areni – Skatepark – Areni – sens giratoriu Galleria – Primăria Suceava – esplanada Casei de Cultură.

Înainte de plecare, Cristian Ilie, promotor al sportului pe bicicletă, a declarat că acţiunea bicicliştilor, organizată cu acceptul autorităţilor, este de fapt o plimbare organizată sub egida „Masa critică” ce are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Prin acţiunea organizată la Suceava, bicicliştii au solicitat respectarea drepturilor în trafic şi, în acelaşi timp, ei au spus că vor respecta Codul rutier şi se vor autoeduca în această privinţă.

 

Marsul Bicilistilor Suceveni 2014 !

La acţiune sunt aşteptaţi să participe peste 100 de biciclişti, care vor cere să le fie respectate drepturile, pornind de la respect în trafic, piste de biciclete, până la suporturi de prindere la toate instituţiile din oraş.

Ne vom aduna în data de 31 iulie, la ora 19.00, în faţa  Casei de Cultură, de unde vom porni pe un traseu care ajunge până la ieşirea din Suceava înspre Fălticeni, trecând prin faţa Primăriei Suceava: Centru – Areni – Skatepark – Areni – sens giratoriu Galleria – Primăria Suceava – Esplanada Casei de Cultură.

Bicicliştii suceveni vor mărşălui joi pe străzile municipiului, pentru a atrage atenţia autorităţilor locale, dar şi cetăţenilor, asupra drepturilor lor.

„Vrem piste normale de biciclete, nu ocupate de stâlpi sau treceri de pietoni, prin care nu poţi să mergi. Mai nou, Poliţia a început să sară cu amenzi pe noi, deşi nu e vina noastră că nu avem piste pe care să circulăm. Vrem să ne facem auziţi, să se ştie că existăm şi avem şi drepturi”, a declarat Irina Liteanu, membru al clubului „Suceava pedalează”, care a organizat marşul de protest.

informatii suplimentare pot fi obtinute aici:

https://www.facebook.com/events/282264825311536/

Va asteptam !

Schimbările climatice, cauze şi efecte

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava a organizat cu ocazia Zilei Mediului,  masa rotundă cu tema „Schimbările climatice, cauze şi efecte”. Manifestarea este dedicată Zilei mondiale a mediului, specialiştii APM urmând a prezenta semnificaţia şi importanţa evenimentului, cât şi aspecte legislative şi strategii privind schimbările climatice. La acţiune au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene, unităţilor şcolare, Direcţiei Silvice, Parcului naţional Călimani, ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu şi ai unor agenţi economici din judeţ. Conform statisticilor, gazele cu efect de seră determină fenomenul încălzirii globale, emisiile provenind, în cea mai mare parte, din sectorul energetic, dar şi din domeniul transportului. Măsurile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră vizează în primul rând promovarea eficienţei energetice şi a sistemelor de cogenerare, utilizarea mai intensă a surselor de energie regenerabile şi introducerea modelelor durabile de transport. O importanţă majoră o au acţiunile educative, conştientizarea şi participarea publicului la luarea deciziilor din domeniul mediului.

proiectul de mobilitate “Mobilitate transnationala pentru dezvoltare durabila”


Invitație

 Clubul Ecomontan „Origini Verzi” Suceava,  desfășoară  proiectul  de  mobilitate “Mobilitate transnationala pentru dezvoltare durabila”, nr. de referinta 2013/BIL-2/21” finanțat din cadrul Programului Fondul ONG în România- Fondul pentru Relații Bilaterale în parteneriat cu partenerul norvegian al proiectului este  AGRI ROMANIA ONG Norvegia care va avea ca și reprezentanți la eveniment președintele organizației dl. Terje Sindland și expert biodiversitate/inginer silvic dl. Uwe Rutzen.

 Proiectul are ca scop: Introducere în situatia biodiversitătii din regiunea de Nord-Vest a României , Paralele în modul de abordare a biodiversitătii în România vs. Norvegia , sensibilizare și informare a comunităților cu privire la importanța conservării biodiversității din cadrul rezervației naturale Codrii Seculari Slătioara.

- campanii de susținere a proiectelor educaționale cu rol de conștientizare privind biodiversitatea și conservarea ei.

- un plan de acțiune care să prevadă conservarea principalelor habitate și specii din zona. Realizarea acestei activitatii va implica intensificarea procesului de instituire a reţelei Natura 2000 (desemnarea si gestionarea siturilor protejate, coerenţa si conectivitatea reţelei) prin regenerarea speciilor celor mai ameninţate si prin măsuri de protecţie în regiunile periferice.

În acest context, Clubul Eco-Montan „Origini Verzi”  va invita sa participati în data de 16 Mai 2014  la prima intalnire cu partenerul norvegian din proiect cu partenerii locali, care va avea loc în incinta Consiliului Județean Suceava, sala de ședințe Bucovina, începând cu orele 10.00  Suceava, Romania.

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contacta-ți la adresa de email: cem.originiverzi@gmail.com , sau tel 0742804401, Coordonator proiect, Nicoleta Robciuc.

Vă mulţumim anticipat!

experti norvegieni la Suceava

o echipa de experti norvegieni in domeniul conservarii forestiere se va afla la Suceava in perioada 15-20 mai pentru fundamentarea unui proiect care isi propune cresterea masurilor de conservare pentru Codrul Secular Slatioara.